Undersøgende fortæller

Send din ansøgning nu

Undersøgende mesterfortæller til Zetland

Du elsker både at grave og fortælle. Kom og gør det i vores nye gruppe for undersøgende journalistik.

Full-time · København

Om jobbet

På Zetland etablerer vi inden årets udgang en gravergruppe med ambitionen om styrke dén form for undersøgende journalistik, der ikke alene er vigtig, men også velfortalt. Gruppen kommer til at bestå af dem, du ser her – og måske også af dig?

Kaare Sørensen

Redaktør og gruppeleder

Frederik Kulager

Journalist

Theis Ehler Molin

Journalist

Fie Dandanell

Journalist

Mathias Mencke

Journalist

Vi leder efter en, der kan genkende sig selv i det her:

  • Du har tung erfaring med større, undersøgende projekter – at lirke svære kilder op og komme til bunds i store papirbunker. 

  • Du kan arbejde med historier, der tager lang tid at researche, men du elsker også at rykke hurtigt på en aktuel sag i fællesskab med en eller flere af dine kollegaer. 

  • Du er lige så optaget af at fortælle som af at researche. Du arbejder med dramaturgi, rekonstruktioner og karakterarbejde i dine historier. Du stortrives med at strukturere og tilrettelægge en større historie i flere afsnit.
  • Det motiverer dig at sætte dagsorden og lave den historie, alle taler om. Du er ikke alene optaget af at formidle til magteliten og andre journalister; du er i høj grad også optaget af at få tusindvis af danskere engageret i din historie.
  • Du har en stemme. Dine historier er tydeligt formidlet af et menneske med vid og personlighed. Du kan lide at træde frem som formidler, i din tekst, bag en mikrofon, måske endda på en scene.
  • Du er helt sikkert fremragende til at skrive. Og vi drømmer også om, at du kan lave lydjournalistik på højt niveau – eller har lyst til at lære det hos os.

Hvad laver jeg som undersøgende journalist på Zetland?

Du bliver en af del af Zetlands redaktion med omkring 30 journalister, redaktører, lydproducenter og visuelle designere – og arbejder i det daglige tæt sammen med de andre i din gruppe. Sammen med dem graver du nye og vigtige historier frem, som du fortæller, så man slet ikke kan lade være at læse eller lytte med hele vejen.

Du har uden tvivl kompetencer, som andre vil have glæde af at lære af. På Zetland arbejder vi i selvorganiserende grupper – det er dit ansvar sammen med de andre i gruppen at idéudvikle, redigere og coache hinanden. Du lærer fra dig, så dine kollegaer lykkes, ligesom du kan regne med at få indgående feedback fra dem.

Dine historier fungerer også på lyd – og du laver dem ofte i samarbejde med vores dygtige lydproducenter.

Desuden medvirker du i Zetland Helikopter, hvis dagens historie er noget, du ved noget om. Du optræder på scenen til Zetland Live, og så er du selvfølgelig med til at tænke på tværs af organisationen: Hvordan skal Zetlands indhold, teknologi og organisation udvikle sig?

Hvad er succeskriteriet for mit job?

Succeskriteriet er, at du laver det, du er allerbedst til og brænder mest for. Vi ved, at de historier, som vi selv er mest oppe at køre over, også er dem, der når længst ud og får flest nye medlemmer ombord. For eksempel når vi fortæller om højgravide kvinder, der flygter ud af landet af frygt for tvangsfjernelser, når vi sætter jagten ind på den umulige opgave at undersøge, hvor corona egentlig kom fra, når vi finder den danske mand, der antændte tidens største konspirationsteori, når vi sætter jagten ind på tyven, der stjal 800 kilo sjældne sten, når vi rykker hurtigt på et drab på Bornholm, der blev (mis)brugt i et politisk ærinde, eller når vi afdækker sagen om norsk olieaffald i dansk farvand.

Med andre ord: Hos os er der ingen modsætning mellem Zetland publicistiske mission og vores mål om at nå ud til masser af danskere. Når vi laver hjerteblodshistorier, lever vi både op til vores publicistiske mission og når vores mål om at blive Danmarks største digitale betalingsavis indenfor en overskuelig årrække.

Så hvor er Zetland i dag?

Zetland bliver – med en håndfuld nye ansættelser denne vinter – på den anden side af 50 ansatte. Du kan læse om principperne bag vores journalistik her. Og her kan du læse om kulturen på Zetland som arbejdsplads.

Vi har små 30.000 betalende medlemmer, og hvis man tæller alle med, har omkring 45.000 et login. Vores medlemmer kommer fra hele landet og har alle aldre. That said: Vi har en overvægt af unge medlemmer – 50 procent af vores medlemmer er under 35 år – og det er vildt spændende hver dag at regne ud, hvordan vi gør den største forskel også for nyhedsforbrugere i dén ende af aldersskalaen.

Vi har ingen betalingsmur og når derfor dagligt ud til langt flere end dem, der betaler for vores journalistik. Vores økonomi vokser i samme tempo som udbredelsen, og vi investerer massivt i at udvikle vores indhold og teknologi. Det er for eksempel derfor, vi nu udvider redaktionen. Og så spekulerer vi også over, hvordan vi i øvrigt kan leve op til vores mission. Hvad skal vores nye forlag udgive? Skal vi udvikle et kortere format, der kan nå længere ud? Hvor skal vi holde vores næste store sceneshow? 

Hvor ligger Zetland?

Vi bor på Islands Brygge tæt på Langebro. Om sommeren kan man tage sig en dukkert i havnen i en pause fra arbejdet. Nogle gør det også om vinteren, men det er altså ikke et krav.

Hvad vil I have med i ansøgningen?

Fortæl os i en motiveret ansøgning, hvad du kan og hvorfor, du gerne vil arbejde netop her. Send også referencer og et CV med. Det hele i én samlet pdf.

Fristen?

19. december 2022.

Og hvis jeg har spørgsmål?

Så ringer eller skriver du til chefredaktør Lea Korsgaard, lea@zetland.dk, 2332 3935, eller redaktør Kaare Sørensen, 3010 0312

Fedt! Lad mig sende en ansøgning

Skønt. Det sker lige her: