Zetland søger international redaktør

Send din ansøgning nu

Zetland søger international redaktør

Har du blik for nye globale tendenser? Forstår du de store sammenhænge i verden – og kan du fortælle om dem på en måde, så folk spærrer øjnene op og vil have mere?


Så er du måske den rette til jobbet som redaktør for Zetlands udlandsredaktion.

Full-time · København

Hvad leder I efter?

Vi søger en producerende redaktør med solid journalistisk erfaring til vores hold af journalister, som dækker de historier, der går på tværs af landegrænser.

Men først og fremmest søger vi et rart og klogt menneske, som trives i et tæt og tillidsfuldt arbejdsfællesskab med en flad struktur.

Hvad går jobbet ud på?

Som redaktør bliver du ansvarlig for den internationale redaktions bidrag til Zetlands samlede journalistik. Her er journalisternes største opgave at få verden til at hænge bedre sammen for medlemmerne. Det gør vi med overraskende reportager, dyb viden, overblik og fascinerende fortællinger – både på lyd og skrift. 

Når vi er allerbedst, rykker vi sammen og løber stærkt på de store, aktuelle dagsordener, så vi kan levere gennemarbejdet, velfortalt journalistik om de store historier, der former vores tid lige nu. Om krig i Europa, om jagten på råstoffer, om demokratiets tilstand i Vesten, om Kinas rolle i verden – og alle de mennesker, der står midt i det hele. 

Redaktionerne på Zetland er selvledende. Det vil sige, at udlandsgruppen idéudvikler sammen, pitcher historier til hinanden, skriver nogle af dem sammen, redigerer hinanden og giver feedback. Din rolle bliver at skabe de bedste rammer for det arbejdsfællesskab – og dermed journalistikken. 

Derudover kommer du til at sidde med i redaktørgruppen, som er med til at udvikle Zetlands retning som medie og arbejdsplads. Et strategisk rum med chefredaktør Lea Korsgaard og redaktionschef Thomas Aagaard for bordenden.

Hvad skal man kunne?

Gruppen har brug for, at du som redaktør er bredt orienteret på udlandsstoffet og har en holdning til, hvad vi dækker, og hvordan vi dækker det. Du skal turde tænke stort og vildt, udfordre og inspirere – men også kunne skære en historie til på tirsdag. 

Det er dig, der faciliterer gruppens idéudvikling, feedback og udviklingsdage. Du har hovedansvaret for publiceringsplanen – hvem og hvad der udkommer hvornår – og en gang imellem har du selv en historie i dig, som du bare fortælle. Kan du fortælle den på lyd, er det et stort plus.

De seneste år har vi styrket Zetlands lydside, og mere end 80 procent af vores medlemmer lytter nu til vores journalistik – lige fra oplæste artikler, over faste podcastformater til fuldt monterede dokumentarserier med et samlet narrativ.

Udlandsgruppen består derfor også af en fast lydproducer foruden fire journalister, der alle først og fremmest fortæller til lyd. Det er ikke et krav, at du har lyderfaring, men det er en fordel, hvis du kender mediet og virkemidlerne. Hvis du forstår at skrive til lyd og ved, at det stiller andre krav til dramaturgi og opbygning, end hvis du skriver en artikel.

Hvad gør vi så herfra? 

Du sender os en ansøgning og dit cv inden 15. august. I din ansøgning må du meget gerne fortælle, hvad du hører og læser for tiden – dine yndlingspodcasts og største inspirationskilder.

Hvis du har spørgsmål, kan du sende en mail til redaktionschef Thomas Aagaard på aagaard@zetland.dk, Lea Korsgaard på lea@zetland.dk eller den nuværende internationale redaktør, Merian Garde Gräs, på merian@zetland.dk. Vi glæder os til at høre fra dig. 

Zetland i dag?

På Zetland arbejder vi hver dag med at finde ud af, hvordan journalistik ser ud i det 21. århundrede. Vi har over 40.000 betalende medlemmer, og omkring halvdelen af dem er under 35 år. 

Vi har ingen reklamer. Vi er kun interesserede i, at medlemmerne sætter pris på vores journalistik og derfor forbruger den. Vi er i tæt kontakt med vores medlemmer. De hjælper os med kilder, idéer, nye medlemmer, efterkritik – og af og til kommer de og holder fest med os, for eksempel når vi mødes til vores små og store live-arrangementer. 

Med andre ord: Vi har store ambitioner, solide tal på bundlinjen, stor vækst, og vil vi ændre noget, gør vi det bare. 

Vi bor i et istandsat pakhus på Islands Brygge i København, og har du lyst, kan du være med i vinklubben, gamerklubben, badeklubben, lydnørdeklubben eller spille med i vores partyband. Uanset dit niveau af socialt engagement mødes vi til morgensang hver morgen.